Jaunumi /
2004 gads

Konkursos par Purvciema apbūves vīzijām uzvarējusi „Palast Architekts”
Noslēdzies konkurss par labāko daudzdzīvokļu namu skiču projektu Rīgā, Dzelzavas un Dudajeva ielas rajonā. Konkursu martā ar mērķi – rast optimālus arhitektoniskus risinājumus objektiem, kas atrodas pilsētas esošo kvartālu iekšpusē, – izsludināja Rīgas pilsētas Būvvalde un Latvijas Arhitektu savienība.
25 aprīlis 2004

Kā galvenie vērtējuma kritēriji tika noteikti: objekta saderība ar pilsētvidi un skiču projekta tehniskie parametri. Žūrijas sastāvā bez jau pieminētajām organizācijām tāpat bija pārstāvji no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta, Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas, Rīgas domes Vides departamenta, kompānijas „Saules Dzīve”, kā arī ainavu arhitekti.

Abos konkursos piedalījās 7 uzņēmumi, bet par vislabākajiem tika atzīti firmas „Palast Architekts” radītie skiču projekti. Tās speciālisti piedāvāja visinteresantākos jaunceltņu „iedzīvināšanas” (plānošanas) risinājumus esošās pilsētvides kontekstā. Tāpat žūrijai bija simpātiska uzvarējušās arhitektu firmas saudzīgā attieksme pret kvartālu zaļajām zonām, to saglabāšana.

21. aprīlī uzvaru guvušie „Palast Architekts” skiču projekti tika novietoti sabiedrības apskatei Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā.




Atpakaļ pie jaunumu saraksta